- Smak natury
- Polska jakość
- Domowe receptury
- Prosto z natury
- Prawdziwy smak
- Naturalnie dobre
- Smak tradycji
Delikatnie wypiekane, lekkie i chrupiące kółeczka ptysiowe o złocistej barwie i subtelnym smaku. Powstają z połączenia mąki pszennej, jajek i najwyższej jakości tłuszczu roślinnego, tworząc przekąskę, która zachwyca lekkością i delikatną strukturą.

Naturalnie lekkie i chrupiące przyjemności
Poznaj Kółeczka ptysiowe Kapitana Kłosa – lekką, złocistą przekąskę, która idealnie łączy tradycyjny smak domowego wypieku z nowoczesną formą. Ich puszysta, lekko napowietrzona struktura i delikatny aromat sprawiają, że są doskonałe jako samodzielna przekąska, dodatek do deserów, lodów czy kawy. Kółeczka ptysiowe powstają ze starannie wyselekcjonowanych składników, bez zbędnych dodatków smakowych. Każde z nich to mała porcja przyjemności — chrupiąca, lekka i zawsze świeża. Idealne zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje.
Dlaczego warto wybrać?
• Delikatna, lekka struktura ptysiowa
• Wypiekane ze składników wysokiej jakości
• Idealne jako przekąska lub dodatek do deserów
• Doskonałe do kawy, herbaty i popołudniowych chwil relaksu
• Produkt polski
Składniki:
mąka pszenna, jajka, tłuszcz roślinny (mieszanka oleju roślinnego /palmowy i rzepakowy/, woda, emulgatory: E471, E475 i sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, konserwant: sorbinian potasu, barwnik: annato, aromat), mleko w proszku, sól, substancja spulchniająca (wodorowęglan amonu: E503).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2117 kJ / 506 kcal
Tłuszcz: 26 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Węglowodany: 55 g
– w tym cukry: 19 g
Białko: 12 g
Sól: 0,5 g